Haasteiden elokuu


 

Elokuu on uuden alku. Usein syksyllä alkaa jotain uutta; opiskelut, työt, päiväkoti, koulu, harrastukset tai uudet rutiinit. Jokatapauksessa kesän loppu alkaa häämöttää ja syksy tekee tuloaan. Arki alkaa.

Elokuu on erityisen hyvää aikaa käydä läpi vaatteita ja tavaroita. Kun kausi vaihtuu, on aika alkaa laitella kesävaatteita pois ja kaivella välikausi- ja talvivaatteita tilalle. 

Tässä kohtaa kannattaa käydä läpi edellisen kauden eli kesän vaatteet ja tavarat. Laittaa pois rikkinäiset ja nuhjaantuneet ja ne, joita ei tullut käytettyä - ellei ollut jotain erityistä syytä käyttämättömyyteen. 

Jäikö joku kesävaate käyttämättä? Entä oliko kaikki kesäiset ulkopelit käytössä? Polkupyörät ja kypärät sopivia vielä ensi kaudelle? Ovatko kesäkengät vielä ensi kesänä käyttökelpoiset?

Myytäväksi tai kierrätykseen joutavat selkeät kesätavarat voi laittaa yhteen laatikkoon odottelemaan ensi sesonkia ja maaliskuussa näpytellä myyntiin tai lahjoittaa. 

Kierrätykseen kelpaamattomat kannattaa lajitella asianmukaisesti jätekeräykseen. Niitä on turhaa säästellä nurkissa ensi kesää varten.


Taulukoi kausitavarat

Näppärin listaa Exceliin tai vastaavaan kauden tavarat ja vaatteet, niin tiedot ovat valmiina kevättä varten. 

  • Vetelikö uikkarit viimeisiään ja joutivat roskikseen?
  • Kesäkenkiä kolmet, kesämekkoja seitsemän - ei tarvetta uusille ostoksille
  • Uimarengas puhkesi, ja lensi sekajätteeseen
  • Suppilauta edelleen hyvä ja aktiivikäytössä
  • Uudet pelastusliivit tarvitaan koossa 40-50kg.

Muistiinpanoista näkee ensi kaudelle siirtyvät käyttökelpoiset tavarat. Ja samalla tulee luotua ostoslista ensi kesäkautta varten. Hutiostoilta on helpompi välttyä, kun ostoslista on valmiina.


Elokuiset tavaran raivaushaasteet

Muutamia tavaran raivaushaasteita on käynnissä ja tässä mielestäni parhaat:

 

Ilana Aallon 10+10 kymppihaaste:

Ammattijärjestäjä Ilana Aalto on kehittänyt kymppihaasteen, jossa poistetaan kymmenenä päivänä kymmenen tavaraa. Idea on hyvä ja usein alkuun päästyä tavaraa lähtee enemmänkin. 

Aloittamisen kynnys on suhteellisen matala, koska 10 ylimääräistä tavaraa on helppo löytää ja 10 päivää jaksaa melko helposti tavaran raivaus innostuksen iskiessä. 

Haaste on tällä hetkellä käynnissä ja löytyy Facebookista Ilanan Paikka Kaikelle ryhmästä, tosin sen voi aloittaa ihan itselle sopivana hetkenä. Eli vaikka jo tänään!

 

Holmströmin Raivausriennot:

Instagramista löytyy ammattijärjestäjä Laura Holmströmin raivausriennot haaste. Idea on sama kuin minimalismihaasteessa, mutta käänteisesti. Ensimmäisenä päivänä poistetaankin 30 tavaraa, toisena 29 ja niin edelleen. 

Käänteinen järjestys on siitä mainio, koska usein aluksi on enemmän intoa poistaa tavaroita. Äkkilähtö raivaukseen sanoisin. 

Löytyy Instragramista:  @laura_holmstrom_

"Haasta itsesi ja ystäväsi mukaan!
Aloita poistojen tekeminen (helpoimmasta) seuraavasti:
Ensimmäisenä päivänä 30 poistoa, sitten 29 ja 28. Viimeisenä 1 poisto. Vaikka elokuussa on 31 päivää ei se yksi vapaapäivä pahaa tee. Minä laulatan stooria aamulla ja pidän huolen montako poistoa päivää kohden.

Lahjoita, kierrätä, luovu ja poista esineitä, asioita, tekstiiliä, paperia, roskia, valokuvia mitä ikinä haluat!
Huomaamatta saat lisää tilaa elämään!
Eli #raivausriennot on 30 päivän haaste, jossa tsemppihenki on kultaa ja tavaraa poistetaan kotoa."

 

Ethän unohda näitä klassikoita:

Project 333 minimalistinen vaatehaaste

Pakkausbileet

 

Elokuu on myyntikuu

Kirpputori ja second hand kauppa käy nyt kuumana, joten välikausi- ja talvivaatteita inventoidessa kannattaa laittaa tavaraa myyntiin - monenlaiselle tavaralle ja vaatteelle on nyt menikkiä. Sanotaan, että elokuu on kirppiksellä paras myyntikuukausi. 

Kauden vaihtuessa usein jotain tarvitsee ostaakin, kannattaa kokeilla ensin löytyisikö tarvitsemaasi käytettynä.

Vilkkaita myynti- ja ostopaikkoja esimerkiksi Siivouspäivä (28.8.2021), paikalliset kirpputorit, Facebookin myyntiryhmät, Tori ja vähänkäytetty.fi


Kommentit