Mitä tavaroita ihmiset säilyttävät?

Ylellä oli mielenkiintoinen juttu siitä, mitä ihmiset säilyttävät vuokravarastoissaan. Ylimääräistä varastotilaa tarvitsevat esimerkiksi opiskelijat, remontoijat ja muuttajat sekä perikunnat.

Milloin sitten vuokravarastotilasta on järkevää maksaa ylimääräistä? Jos mietit suuremman asunnon hankintaa tai olet muuttamassa isommasta pienempään asuntoon, vuokratilan vuokra on usein halvempi kuin asunnon lisäneliöiden hinta. Jos pystyisitkin asumaan pienemmässä asunnossa vuokratilan ansiosta, tulee se usein edullisemmaksi. 

Vuokravarastoissa säilytetään myös tavaraa, joista ei raaskita luopua syystä tai toisesta. Eli päätöksenteko tavaroiden kohtalosta on vaikeaa. Yhä useampi haluaa maksaa tavaroiden säilyttämisestä mielummin, kuin luopua niistä.

Väliaikaisen lisätilan tarve voi tulla myös kyseeseen esimerkiksi elämäntilanteen äkillisesti muuttuessa, kuten toiselle paikkakunnalle muutto tai avioero.

Lisäarvoa voi myös laskea oman kodin viihtyvyydelle. Jos koti pysyy siistimpänä tavaramäärän pienentyessä, se voi olla suuri etu arjessa. Harrastusvälineet, kausivaatteet ja kausitavarat ovat usein tilaavieviä ja tarvitsevat lämmintä sekä kuivaa säilytystilaa.

Kannattaa kuitenkin tarkasti arvioida tavaran luonteen vuoksi onko tavara todella tilan vuokraamisen arvoista. Vai onko kyse päätöksenteon lykkäämisestä?

Kommentit