Eroon tavaroista pakkausbileiden avulla

Pakkausbileet eli Packing Party on tehokas ja nopea tavaroiden karsimiskeino. Kaikki tavarat pakataan laatikoihin ja huonekalut peitetään. Tavaroita otetaan käyttöön sitä mukaa kun tarvetta tulee. Päätä ajanjakso, jonka jälkeen luovut laatikoihin jääneistä tavaroista. Se voi olla viikko, kuukausi tai vaikka kuusi kuukautta. Laatikoihin jääneet tavarat hävitetään asianmukaisesti.
 
Jos et ole muuttamassa ja haluat äkkilähdön minimalismiin, tämä keino voi sopia sinulle.
 

 

Tavarataivas elokuvasta inspiraatiota


Inspiraatiota pakkausjuhliin voi hakea dokumentaarisesta Tavarataivas elokuvasta

Petri on kyllästynyt tavarantäyteiseen elämäänsä. Hän vie jokaikisen tavaransa varastoon. Hän saa ottaa yhden tavaran varastosta vuoden jokaisena päivänä. 

Säännöt ovat:

1) Yhden vuoden ihmiskoe

2) Kaikki tavarat varastoon

3) Yksi tavara päivässä takaisin

4) Älä osta mitään tavaraa

Elokuva löytyy Yle Areenasta ja Helmet kirjastopalvelusta.

 

Riisutut-sarjassa arkea ilman tavarapaljoutta

Elokuvan pohjalta on tehty myös ohjelma Riisutut

Kuusi henkilöä vie kaikki tavaransa varastoon kuukaudeksi. He saavat hakea tavaran päivässä takaisin. Miltä arki tuntuu ilman tavarapaljoutta?

Säännöt ovat:

1) Kaikki tavarat siirretään varastoon

2) Joka päivä saa noutaa vain yhden esineen takaisin

3) Mitään ei saa ostaa tai lainata


 

Pakkausbileet kevennetysti

Pakkausbileet voi toteuttaa lempeämminkin, kuten Riina Ihana Maatuska blogissa. Voit pakata laatikoihin kaikki tavarat, joita et ole käyttänyt esimerkiksi kolmen kuukauden aikana.

Vaihtoehtoisesti voit pakata tietyn tavararyhmän tavarat laatikoihin kerrallaan, kuten vain keittiön astiat tai vaatteet.

Tärkeintä on etukäteen päättää mitä teet tavaroille, jotka jäävät laatikoihin. Vaarana on, että ne päätyvät takaisin kaappeihin, jos suunnitelmaa ei ole.



Kommentit