Eroon tavaroista 30 päivän minimalismipelin avulla

 

Maaliskuu on hyvä aika aloittaa 30 (tai 31) päivän minimalismipeli. Peliä noudattamalla saat poistettua 465 asiaa 30 päivän aikana, ja tässä kuussa 31 päivän aikana jopa 496 turhaketta.

Pelin ideana on luopua kuun ensimmäisenä päivänä yhdestä tavarasta, kuun toisena päivänä kahdesta ja niin edelleen. Haasteen voi toteuttaa myös käänteisessä järjestyksessä, jos haluaa hieman vauhdikkaamman lähdön tavaran karsimiseen. Eli kuun ensimmäisenä päivänä poistetaankin 30 tavaraa, kuun toisena 29 ja niin edelleen.

Mukaan voi haastaa myös ystäviä ja pelata heidän kanssaan.

 

Minimalismipelillä kausituotteiden kimppuun

Maaliskuu on hyvä aika käydä läpi talvikaudella käytössä olevia tavaroita, ennen kuin laittaa ne säilöön ensi talvea varten. Ovatko kaikki pipot, hanskat, kengät ja harrastusvälineet käytössä vai onko osa jäänyt käyttämättä? Onko syy käyttämättömyyteen väärä koko, huono malli, rikkinäisyys tai epämukavuus? Tämän kaltaisia tavaroita ei ainakaan kannata säilytellä ensi vuoden talvea varten.

Kevätkauden vaatteet, kengät ja kausitarvikkeet on myös hyvä käydä jo läpi. Onko kaikki tarpeellinen tulevaa kautta varten? Entä ovatko säästössä olevat edelleen käyttökelpoisia ja sopivia?

 

Hankkiudu poistettavista tavaroista eroon mahdollisimman pian

30-day Minimalism Game on alunperin The Minimalistsien lanseeraama. Alkuperäisen idean mukaan tavaroiden pitää poistua asunnosta saman vuorokauden aikana, mutta se voi olla hieman haastavaa toisinaan. 

Tavarat, jotka eivät mene sekajätteeseen voi kerätä yhteen laatikkoon tai kassiin. Ne voi viedä omien menojen mukaan kierrätykseen, tai kuvata lahjoitettavaksi / myyntiin. Täytyy vain olla varovainen, etteivät tavarat jää lojumaan nurkkiin tai jopa palaudu kaappiin. 

Tavoitteeksi voi ottaa, että tavarat ovat pois kodista ennalta määrättyyn päivään mennessä. Tämän päivämäärän voi kirjoittaa laatikon kylkeen ja laittaa vielä kalenteriin muistutuksen.

 

Facebookin 30 päivän Minimalismi-haaste ja #LESSISNOW

Facebookista löytyy ryhmä nimeltä 30 päivän Minimalismi-haaste. Ryhmässä on tarjolla vertaistukea ja kannustusta. 

Jokaiselle päivälle on oma ketju, johon saa halutessaan liittää kuvia poistoistaan tai saada ideoita muiden poistokuvista.

The Minimalists on tehnyt myös Instagramissa #LESSISNOW 30 päivän minimalismipeli haasteen.

 

Luo omat sääntösi

Poistettavat voivat olla mitä tahansa: vaatteita, kenkiä, laukkuja, elintarvikkeita, keittiövälineitä, astioita, leluja, harrastusvälineitä, aikakausi- ja sanomalehtiä, papereita, tyhjentyneitä purkkeja ja purnukoita, digikuvia, sovelluksia tai vaikka sähköposteja. Voit itse laatia omat sääntösi, koska peli on sinua varten.

Kun syvennyt johonkin tavararyhmään tai vaikka turhiin sovelluksiin kännykässäsi, tulee helposti tehtyä enemmänkin kuin vain kyseisen päivän tarvittava poistojen määrä. Tärkeintä on aloittaa!

Kommentit