Kirja: Minimalismi - Teemu Kunto

Vihdoin saimme suomalaista näkökulmaa minimalismiin! Teemu Kunton minimalismikirja tiivistää onnistuneesti minimalismin sanoman monelta kantilta. Kirja ei ole tavaranraivausopas, vaikka vinkkejä tavaranraivaukseen löytyykin. Kirjassa on muitakin käytännön vinkkejä mm. sähköpostin käyttöön. Kirja avaa näkemyksen myös mielen minimalismiin. Teemulla on myös blogi ja Facebookissa ryhmä nimeltä Minimalismi. 

 

                        Minimalismi kirja Teemu Kunto

 

"Kaikilla on kaikkea liikaa. Kaapit täyttyvät tarpeettomasta tavarasta ja seinät kaatuvat päälle. Ruuhkavuodet kylvävät Legoja jalkapohjien alle ja jatkuva kiire kiristää oravanpyörän tahtia. Hankalat ihmissuhteet hiertävät ja epäterveelliset elämäntavat kuormittavat. Ilmastokatastrofi ahdistaa ja kyseenalaistaa jatkuvan kasvun tavoittelun mielekkyyden.

Mikä sinulle on oikeasti elämässä kaikkein tärkeintä? Minimalismi opettaa keskittymään olennaiseen, kuluttamaan tiedostavammin ja tekemään vähemmän, mutta paremmin. Kirja ei ole tavaranraivausopas vaan matkakertomus olennaisen äärelle."

 

Mielen minimalismi

Oivallinen kohta kirjassa on: "Minimalismissa ei ole kyse tavaroista eikä omistamisesta, ei kulutuskäyttäytymisestä eikä varhaisen  eläkkeelle pääsyn tavoittelusta. 

Minimalismissa on kyse olennaiseen keskittymisestä ja kaiken tarpeettoman hylkäämisestä. 

Mielen minimalismi on läsnäolemista tässä hetkessä. Sitä, että lakkaa elämästä menneessä tai tulevassa ja pystyy iloitsemaan nykyhetkestä. Vanhojen muistelu ja tulevaisuuden suunnittelu kuuluvat inhimillisiin taipumuksiimme, mutta jos jäämme jumiin menneisiin muistoihin tai tuleviin unelmiin tai pelkoihin, kulkee elämä sillä aikaa ohitsemme. 

Elämää ei ole tämän hetken ulkopuolella. Mennyt on jo jäänyt taakse, eikä tulevasta ole vielä mitään varmuutta. 

Minimalismia on päästää irti vanhasta ja olla kurottamatta uuteen, elää juuri nyt."

 


Kirja on saatavilla Helmet kirjastopalvelussa ja äänikirjapalveluissa äänikirjana sekä e-kirjana.

Kommentit