Onko sinulla tavoitteita?

 

Minimalisti Matt D'Avella kehotti Instagram postauksessaan tekemään 30 minuuttia jotain, mikä on kohti omia tavoitteitasi. Sen sijaan, että jäisit selailemaan päämäärättömästi puhelinta, nettikauppoja, Netflixia tai televisiota. Käytä 30 minuuttia asiaan, jossa haluat kehittyä. Tee jotain, joka on kohti omia tavoitteitasi. Ei muiden. Ei lapsien tai puolison, sukulaisen, ystävän tai työnantajan. 

Sijoita 30 minuuttia itseesi.

 

Mikä on sinun tavoitteesi?

Kiireisessä elämäntilanteessa usein unohtuu se, mitä itse haluaa. Jos et keksi mitä se voisi olla, istu hetki alas ja mieti mikä sinua kiinnostaa. 

Ensin tulee kartoittaa mitä haluat oppia tai saavuttaa ja sitten lähteä päämäärää kohti. Uuden asian oppiminen tai vanhaan mielenkiintoiseen aiheeseen keskittyminen voi tuoda uutta iloa, inspriraatiota ja vaihtelua tasaiseen arkeen. 

Tavoite voi olla sijoittamisen tai yritystoiminnan aloittaminen, kirjan kirjoittaminen, uuden lajin aloittaminen tai tutussa lajissa kehittyminen, blogiin tai muuhun kanavaan sisällön tuottaminen tai aivan uuden taidon opetteleminen. Lue kirjaa kiinnostavasta aiheesta, etsi tietoa, aloita blogi, jatka käsityöprojektia, luo sisältöä kanavaasi ja julkaise se, harjoittele uusi jooga-asento tai luo juoksusuunnitelma, laita lenkkarit jalkaan ja lähde liikkeelle.

Pieni tai suuri tavoite. Mikä vain tavoitteesi on, tärkeintä on sen määrittäminen ja tekemisen aloittaminen.

Konmari metodissakin lähdetään liikkeelle visioimalla millaisen kodin ja elämäntyylin haluat saavuttaa. Tämä visio mielessä lähdetään valitsemaan säästettäviä tavaroita ja tavoittelemaan tuota elämäntyyliä. Kyse ei ole vain tavaroiden karsimisesta, vaan paljon suuremmasta.

Ota tavaksi keskittyä vähintään 30 minuuttia viikossa asiaan, jota on tavoitteesi tai unelmasi. Jos et ehdi suurin askelin, lähesty tavoitettasi pienin askelin.


Kommentit