Kirja: Hello, Habits - A Minimalist's Guide to a Better Life - Fumio Sasaki


 

Fumio Sasakilta on ilmestynyt uusi kirja! Kirjassa pureudutaan tapoihin ja rutiineihin.

Fumion elämä muuttui täysin, kun hän päätti ryhtyä minimalistiksi. Hän oli tavallinen kolmekymppinen tokiolainen, jonka kämppä oli kaaos ja täynnä turhaa tavaraa. Hänen elintapansa eivät olleet kummoiset ja alkoholiakin kului liikaa. 

Minimalismin myötä hän halusi laittaa myös rutiininsa kuntoon, koska hän ei voinut hyvin. Hänellä on nykyään tarkat päivittäiset rutiinit ja hän syö samanlaisen lounaan joka päivä. Fumio on äärimmäinen minimalisti, mutta ei kannata säikähtää. Hänen ohjeistaan voi napata parhaimmat ja itselle sopivimmat tavat toimia. 

Hänen ensimmäinen kirjansa Hyvästit tavaroille - Vapauttava minimalismi on todella oivaltava teos ja odotukset ovat korkealla uuden kirjan kanssa.

Uudessa kirjassaan Fumio kertoo kuinka luoda uudet hyvät rutiinit ja miten päästä irti huonoista tavoista. Rutiinit ja tavat ohjaavat elämäämme, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja. Meillä on esimerkiksi tietyt tavat toimia aamuisin, päivällä ja illalla. 

Teorioiden, vinkkien ja omien kokemustensa pohjalta hän antaa 50 erilaista ohjetta / näkökulmaa tapojen muodostamiseen. Näitä ovat mm. kuinka huonon rutiinin lopettaminen kerralla on helpompaa, tavoitteet kannattaa asettaa hyvin alas, palkinnon voima on suuri, lepo on tärkeää ja kuinka virheistä oppii. Sinänsä perusjuttuja, mutta ne ovat hyvin perusteltuja ja antavat ajateltavaa.   

Fumion tapaan hän kertoo kuinka tavallinen ihminen kuten hän itse, voi hänen ohjeitaan noudattamalla luoda uudet rutiinit, kehittää niitä ja saada aikaan suuria muutoksia elämässään. Fumion tapa kirjoittaa on hyvin armollinen ja kirjaa on miellyttävä lukea.

Tärkein sanoma kirjassa mielestäni on se, että aina kannattaa aloittaa, olla iloinen pienestäkin saavutuksesta, eikä kannatta luovuttaa, vaikka virheitä ja epäonnistumisia tulee. Ne itseasiassa kasvattavat ja opettavat.

Fumio myös kyseenalaistaa tahdonvoiman ja lahjakkuuden käsitteet. Hän mukaan menestyksessä kyse on toistoista ja harjoittelusta, ei varsinaisesti lahjakkuudesta tai tahdonvoimasta.

Hyviä ajatuksia ja näkökulmia Fumiolta, vaikka ei ihan niin huikeita oivalluksia kuin hänen ensimmäisessä minimalismi kirjassaan. Fumion webinaari uuteen kirjaan liittyen löytyy Youtubesta täältä.

Tällä hetkellä kirjaa ei ole saatavilla suomeksi. Kirja on kuitenkin melko helppolukuinen englanniksikin.

Fumio Sasakiin voit tutustua haastattelun kautta täällä ja katsoa myös lyhyen videon kuinka Fumio karsi tavaransa



Kommentit