Pikahaaste: Laukun siivous

Laukut kaipaavat myös silloin tällöin siivousta ja järjestelyä. Käsilaukku, läppärilaukku tai treenilaukku voi olla käytössä useamman kerran viikossa, eikä sitä yleensä tyhjennetä joka käyttökerran jälkeen. Laukut ovat paljon käytössä, mutta niiden putsailu jää usein vähemmälle.

Toimi seuraavasti:

1. Tyhjennä laukun sisältö.

2. Karistele roskat tai imuroi laukku muruista ja roskista. 

3. Pyyhi laukku ulko- ja sisäpuolelta puhtaaksi. Jos sisävuoressa on likaa, voit hangata rätillä tai pestä pelkän tahran kohdan. Jos laukku kestää pesukone pesua, kannattaa laukku välillä pestä koneessa.

4. Tarkista tarvitseeko laukku korjausta. Roikkuuko lankoja, kaipaako pinta nahanhoitoainetta tai onko siinä paikkausta vaativia reikiä? Tee myös tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet.

5. Lajittele laukun sisältö. Laukkuun usein kertyy kaikenlaista turhaa ja ylimääräistä.

6. Laita yhteen kasaan säästettävät tavarat, joita on tarpeellista pitää laukussa. Pyyhi ja putsaa ne.  

7. Karsi toiseen kasaan roskat.

8. Erottele tuotteet, jotka ovat kulkeutuneet laukkuun, vaikka niiden paikka on muualla. Laita nämä omaan kasaan.

9. Vie eri kasoissa olevat lajitellut tavarat paikoilleen, kuten roskat roskikseen, kierrätykseen kuuluvat ja laukkuun kulkeutuneet tavarat.

10. Arvioi vielä tarvitseeko laukkuun lisätä jotain tai täydentää olemassa olevia.

11. Järjestele laukku siististi.

Vinkki: Voit laittaa laukkuun pieniä tilanjakajia tai pusseja, joissa on tietyn tavararyhmän tavarat, jotta ne eivät ole laukussa sekaisin. Käytä rohkeasti mielikuvitusta ja valitse Marie Kondo tyylisesti iloa tuottavia ja mieluisia esineitä.

 


Kommentit