Pikahaaste: Kylpyhuoneen kaapin siivous

Ota vastaan pikahaaste! Yksityiskohtaiset ohjeet kylpyhuoneen kaapin siivoukseen ja järjestelyyn. 10 kohdan lista, jonka avulla saat valmista nopeasti ja tehokkaasti.

Toimi seuraavasti:

1. Tyhjennä kylpyhuoneen kaapin sisältö lattialle tai tasoille.

2. Pyyhi hyllyt ja kaapin ovet puhtaaksi.

3. Ihaile hetki puhdasta ja tyhjää kaappia.

4. Laita takaisin kaappiin vain jatkuvasti käytössä olevat ja suosikkituotteesi. Luota intuitioon. Älä vielä mieti, mistä et halua luopua. Keskity säästettäviin. Voit tehdä tämän nopeasti. Sinun ei tarvitse vielä erityisesti järjestellä kaappiin laitettavia tavaroita.

5. Karsi jäljelle jääneistä tavaroista yhteen kasaan roskat ja kierrätykseen menevät (mm. tyhjät tuubit ja purkit, pahvipakkaukset, rikkimenneet tavarat ja vanhentuneet tuotteet ja laitteet, joita et enää käytä). Lajittele tuotteet asianmukaisesti sekajätteeseen tai kierrätykseen. Laita roskat samantien roskikseen, jotta saat lisää tilaa ja koet edistyväsi.

6. Erottele tuotteet, jotka ovat kulkeutuneet kylpyhuoneen kaappiin, vaikka niiden paikka on muualla. Laita nämä omaan kasaan. Vie ne paikoilleen myöhemmin.

7. Laita epäsopivat tuotteet ja tavarat omaan kasaan. Nämä ovat tuotteita, joista jo tiedät, ettet käytä niitä enää, mutta ne eivät ole varsinaisesti roskia. Ne voivat olla kalliitakin tuotteita. Jos niille ei kuitenkaan ole käyttöä, alkuperäinen hintakaan ei tätä asiaa muuta. Nämä voivat sisältää vaikeakäyttöisiä tuotteita ja esimerkiksi omalle iholle sopimattomia tuotteita, lahjoja tai hutiostoja. Näiden tuotteiden kohdalla voit miettiä lahjoitatko vai myytkö. Jos tuotteet eivät ole lahjoitukseen tai myyntiin kelpaavia, ne ovat sekäjätettä tai kierrätykseen kuuluvia.

8. Kerää yhteen laatikkoon tai hyllyyn tuotteet ja laitteet, joiden kohtalosta et osaa vielä päättää. Anna niille lisäaikaa esimerkiksi viikko tai kuukausi. Tärkeää on, että päätät etukäteen ajanjakson ja noudatat sitä. Jos tuotteet eivät ole tulleet käyttöön ko. aikana, niistä on aika luopua. Laita tuotteet näkyvälle paikalle, jotta ne tulisivat helpommin otettua käyttöön. Osa tuotteista on puhtaasti voinut unohtua kaapin perukoille. Arvioi kuitenkin käyttämättä jääneet tuotteet kriittisesti. Tuleeko niille todella käyttöä vielä, vai etkö vain raaski luopua niistä?

9. Vie eri kasoissa olevat lajitellut tavarat paikoilleen, kuten kierrätykseen kuuluvat ja kylpyhuoneen kaappiin kulkeutuneet eri huoneiden tavarat.

10. Laita puhtaat hammasharjamukit ja muut astiat sekä tavarat paikoilleen. Järjestele siististi. Ihastele siistiä kaappia!

Vinkki: Voit käyttää hammasharjamukina ja säilyttiminä mieluisia harvoin käyttöön tulevia astioita. Kaunis kahvimuki voikin hammasharjamukina piristää mukavasti, pampuloille lasinen koriste-lautanen tai pumpulipuikoille juomalasi. Käytä rohkeasti mielikuvitusta ja valitse Marie Kondo tyylisesti iloa tuottavia ja mieluisia esineitä.

 

Kierrätysbotti avuksi 

Jos jonkun tavaran kierrätys mietityttää, kurkkaa tai kysy L&T kierrätysbotilta mikä on oikea tapa kierrättää tuote.


Kommentit

  1. Kiva pikahaaste! Meillä täällä Järvenpään kodissamme kyllä siivoamista riittää ja kaikki aika menee aikalailla paikkojen järjestelyyn ja tuollainen kaappien siivous jää usein aika vähälle. Nytkin kaapeista löytyy varmasti purkkeja ja tuotteita joita ei ole tullut käytettyä vuosiin. Välillä hieman pohdin pitäisikö tilata siivouspalvelu apuun.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi! Pahoittelen, en ollut huomannut sitä aikaisemmin. Kiva, kun pidit pikahaasteesta! Ajattelin niitä laittaa silloin tällöin inspiraatioksi.

    Usein kannattaa aloittaa pienellä projektilla, näin aloittamisen kynnys on pieni, tulokset ovat näkyviä ja saa motivaatiota jatkaa. Kaikista tärkeintä on kuitenkin aloittaminen, mistä tahansa ja kuinka lyhyesti tahansa. Muutama minuutti voikin muuttua tunniksi innostuksen iskiessä. Vaikka näin ei kävisikään, muutama minuutti on kuitenkin enemmän kuin ei yhtään minuuttia. Jos tuntuu, ettei oma aika tai energia riitä raivaukseen tai siivoamiseen, ammattijärjestäjän (https://www.ammattijarjestajat.fi) tai siivoojan ammattitaitoa kannattaa hyödyntää arjen helpottamiseksi. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!