Dokumentti: The Minimalists: Less is Now - Vähempi riittää

Netflixin uusi dokumentti Vähempi riittää (The Minimalists: Less is Now) on The Minimalistien eli Joshua Fields Millburnin and Ryan Nicodemusen henkilökohtainen tarina siitä kuinka heistä tuli minimalisteja. Dokumentin on ohjannut Matt D'Avella, minimalisti itsekin. 

Trailerin näet täältä.


Ohjelma kertoo pitkäaikaisten ystävysten Joshuan ja Ryanin henkilökohtaiset tarinat kohti minimalismia sekä minkälainen vaikutus minimalismilla on ollut ja on edelleenkin heidän elämäänsä. 

Köyhä lapsuus ajoi heidät jahtaamaan yltäkylläistä ja työntäyteistä "Amerikkalaista unelmaa". He huomasivat kuitenkin, ettei uudet autot, iso talo ja muu materia tuonutkaan onnea. Minimalismin löydettyään he löysivät onnellisuuden ja jakavat tätä ilosanomaa nyt muillekin. 

The Minimalistin dokkari on hieman näytellyn oloinen, eikä tuo juurikaan mitään lisää edelliseen Minimalism: a Documentary About the Important Things. Heillä olisi mahdollisuudet paljon syvällisempään pohdintaan minimalismista, ikävä kyllä pohdinta ja syvemmät ajatukset jäivät melko vaatimattomiksi. 

Odotin enemmänkin jatkotarinaa edelliseen dokkariin, joka oli ehdottomasti monipuolisempi ja katselemisen arvoinen! Toki uusi dokumentti on hyvä muistutus ja lisäinspiraatio näin alkuvuodesta minimalistiseen elämäntyyliin ja tavaroiden vähentämiseen. Tänä vuonna kannattaa jokaisen pyrkiä luopumaan turhista tavaroista, tavoista ja aikasyöpöistä, jotka eivät lisää tyytyväisyyttä omaan elämään.

Minimalism: a Documentary About the Important Things traileri

Molemmat dokkarit löytyvät Netflixistä. 




Kommentit